Mijn vrouw

1e druk

[Rotterdam], Bébert, [april] 1983
200 ex. • [1-6] 7-47 [48-52] p. • 226x132x11 mm • 197 g. • ƒ 100 • ISBN 90-70370-15-8
Bindwijze: Gebonden in blauw linnen met zwarte belettering op de rug, met stofomslag en blauw leeslint
Colofon: Mijn vrouw van J.M.A. Biesheuvel werd gezet uit de Garamond Mager en gedrukt op 100 grams Ingres Canson, geleverd door Schellal Papier te Hilversum, door Drukkerij van den Dool te Sliedrecht. / Het boek werd gebonden door Handboekbinderij Roest te Rotterdam in Regentlinnen 1008. / De produktie en grafische vormgeving was in handen van de uitgever. / Nummer 1 is voor Karel van het Reve ter gelegenheid van zijn afscheid van de Leidse Universiteit, de nummers 2, 16, 23 en 34 zijn voor de auteur en 3 tot en met 10 voor de uitgever. De overige exemplaren zijn bestemd voor de verkoop. / De oplage bestaat uit 200 exemplaren, genummerd [door de auteur] van 1 tot en met 200. // Dit is nummer
Motto 1: "Du meine Seele, du mein Herz, du meine Wonn', o du mein Schmerz, du meine Welt in der ich lebe, mein Himmel du, darein ich schwebe, o du mein Grab, in das hinab ich ewig meinen Kummer gab! Du bist die Ruh', du bist der Frieden, du bist vom Himmel mir beschieden. Daß du mich liebst, macht mich mir wert, dein Blick hat mich vor mir verklärt, du hebst mich liebend über mich, mein Guter Geist, mein bess'res Ich! Du meine Seele, du mein Herz, du meine Wonn', o du mein Schmerz, du meine Welt in der ich lebe, mein Himmel du, darein ich schwebe, mein Guter Geist, mein bess'res Ich!" Rückert
Motto 2: "Wat God eenmaal heeft samengevoegd, zal de mens niet scheiden!" - Mattheus 19, vers 6
Opdracht: Voor Eva, Mikkie, Kareltje, Maartje, Saartje, Jaapje de Halfvrouw, Humptie Dumptie, Moepoe de Schuwe, Siepje de Krijser, Neeltje, Postbode, Ukkie, Rutje, Titia, Laura, de Witte, Schuwertje, Petertje Olie, Geit Nellie, de acht Konijnen, de vier Tamme Egels, en Karel van het Reve ter gelegenheid van zijn afscheid van de Leidse Universiteit (19-V-1983).
Annotatie: Gedrukt in rood, blauw en zwart
Annotatie: Met een afhaalbericht van de uitgeverij
¶ 3 exemplaren, alle in puntgave staat: nr. 8 (i.e. een van de acht hors commerce exemplaren van de uitgever), nr. 43 en nr. 142 (met het gedrukte afhaalbericht van de uitgeverij)
§ 2 exemplaren, beide in puntgave staat: nr.
5 (i.e. een van de acht hors commerce exemplaren van de uitgever, met het gedrukte afhaalbericht van de uitgeverij) en nr. 16. (i.e. een van de vier auteursexemplaren), met handgeschreven, gesigneerde opdracht onder het colofon aan het echtpaar Breugelmans: Lizanne & Ronald, / Hartelijk dank voor jullie hulp / bij de tot stand koming van / dit boekje! / Maarten / Leiden, 6-V-1983. Ronald Breugelmans (1943-2010) was bibliograaf, conservator van de UB Leiden en verzamelaar van Nederlandse literatuur. Zijn vrouw en hij waren goed bevriend met de Biesheuvels.

Mijn vrouw, 1e druk
1e druk