Vijftig verhalen
door de schrijver zelf gekozen

1e druk

Amsterdam, Meulenhoff, maart 1989
[1-10] 11-498 [499-504] p. • 206x136x50 mm • 687 g. • ƒ 49,50 • ISBN 90-290-3662-1
Bindwijze: Genaaid gebonden in zwart linnen met goudbelettering op de rug, met stofomslag
Omslagvormgeving: René Koldewijn
Omslagtekening: Joost Roelofsz (zie 'Een dag uit het leven van David Windvaantje')
Vormgeving binnenwerk: Joost van de Woestijne
Annotatie: Uitgave ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van de schrijver
Annotatie: Bloemlezing van vijftig verhalen, door de schrijver zelf gekozen
Annotatie: Ook in licentie uitgegeven door ECI (uitgeverij Areopagus) uit Vianen. Dit is aangegeven op de titelpagina en achterin het boek.
Annotatie: Op de rug staat de titel in goud als 'Vijftig verhalen'.
¶ 3 exemplaren, waarvan een in puntgave staat, met handgeschreven, gesigneerde
opdracht: Voor Nelis (=Cornelia) & Jan / Huisman / van jullie toegenegen / Maarten BIES. Daarnaast nog twee ongesigneerde exemplaren in puntgave staat, waarvan een van de Areopagus-uitgave.
§ 7 exemplaren, waarvan een in goede staat, zijnde het exemplaar van de schrijver zelf. Het boek mist het stofomslag en de schrijver heeft het woord 'Vijftig' op de rug onzichtbaar gemaakt met zwarte stift. Het boek kent een donkerblauw leeslint (dat afwezig is bij andere exemplaren), en veel handgeschreven tekst van de schrijver, waaronder op de franse titelpagina:
eigen exemplaar van / JMA Biesheuvel / Dit boek is van de / eerste oplage nummer I en een handgeschreven, gesigneerde opdracht op de opdrachtpagina aan zijn vrouw Eva: Voor Eefje Poorn / van Eekje Hoorn / Leiden, 6-III-1989. / x x / x / Evae, tibi, namque tu / soletas meas aliquid esse / putare nugas. / M.B. Ook heeft het boek een handgeschreven tekst van Karel van het Reve en een aantekening van uitgever Laurens van Krevelen. Daarnaast een exemplaar in puntgave staat, met handgeschreven, gesigneerde opdracht aan Laurens van Krevelen, hoofdredacteur en directeur van uitgeverij Meulenhoff van 1972 tot 2001, en diens vrouw Frida de Jong: Voor Frida & Laurens / van jullie / BIES / [zelfportret en profil] / A'dam, 16-III-1989. Verder een puntgaaf exemplaar met handgeschreven, gesigneerde opdracht: voor Herman G. / van Maarten B. / niet somber zijn hoor! / (Bedankt for all / your effort, hope it / is n't duplication of / effort) / A'dam, 16-III-1989. Herman Ganzevoort (1942-2014) was historicus, gespecialiseerd in Amerikaanse koloniale geschiedenis. Als vijfjarige emigreerde hij naar Canada. Hij vertaalde verhalen van Biesheuvel in het Engels, die echter nooit werden gepubliceerd. Dan nog een goed exemplaar (zonder stofomslag), met handgeschreven, gesigneerde opdracht aan de bevriende rechtsgeleerde en essayist Huib Drion: Voor Huib Drion / amicus tuus / Martinus / Roterodamus / H->M (liefdeshartje met pijl). Voorts een exemplaar in goede staat, met handgeschreven, gesigneerde opdracht aan Lizanne en Ronald Breugelmans: voor Ronald & / Lizanne / BIES / A'dam, / 16-III-1989. Dan nog een ongesigneerd exemplaar in puntgave staat en ten slotte een redelijk exemplaar van de Areopagus-uitgave.

Vijftig verhalen, 1e druk
1e druk

2e druk

Amsterdam, Meulenhoff, mei 1993
[1-10] 11-498 [499-500] p. • 196x120x41 mm • 547 g. • ƒ 39,50 • ISBN 90-290-4170-6
Bindwijze: Garenloos gebrocheerd
Zetsel: Idem 1e druk
Omslagontwerp: Michael Berkhemer
Omslag: Foto op voorplat van de auteur door Ewoud de Kat
Vormgeving binnenwerk: Joost van de Woestijne
Annotatie: Verschenen onder de titel 'De beste verhalen van J.M.A. Biesheuvel door de schrijver zelf gekozen'
¶ goed exemplaar
§ 2 exemplaren, waarvan een in goede staat (leesvouwtje in de rug), met handgeschreven, gesigneerde opdracht aan de Leidse wasman (=bode van een wasserij) van de Biesheuvels:
voor Meneer Neuteboom / van uw dankbare / Maarten Biesheuvel / Leyde 1995. Verder een puntgaaf exemplaar, uit het archief van J.M. Meulenhoff (lichte stempel op bovensnede).

De beste verhalen, 2e druk
2e druk